Danmarks ambassadører besøgte UAS Denmark

De danske ambassadører besøgte UAS DenmarkFoto: UAS Denmark - Kommerciel Chef, i UAS Denmark, Michael Larsen forklarede ambassadørerne om det danske dronepotentiale.

I forbindelse med Udenrigsministeriets årlige ambassadørmøde gæstede flere end 60 af Danmarks ambassadører UAS Denmarks Testcenter

Tirsdag den 21. august tog UAS Denmark imod de danske ambassadører, da de som et led i deres årlige ambassadørmøde lagde vejen forbi UAS Denmarks Testcenter.

Her fik ambassadørerne højt specialiseret viden om den danske droneklynges kompetencer, en testflyvning fra Sky-Watch, samt viden om forskningsprojekter, der foregår i dansk regi.

Danmarks ambassadører besøgte UAS DenmarkFoto: UAS Denmark - Danmarks ambassadører besøgte UAS Denmark og overværede ved deres besøg en dronedemonstration fra danske Sky-Watch.

Det danske dronepotentiale skal formidles - internationalt

Formålet med besøget var at få et indtryk af, hvordan diplomatiet kan være med til at åbne nye markedsmuligheder for dansk droneteknologi.

- De danske dronevirksomheder er født globale, så samarbejdet med vores danske repræsentanter i udlandet er et stærkt aktiv, som vi allerede har fået stor gavn af blandt andet i forbindelse med flere eksportfremstød i USA med støtte fra Eksportrådet. Dagen i dag skal sikre, at vores ambassadører i udlandet kender til potentialet i vores forholdsvis nye branche, så vi kan få endnu mere udbytte af samarbejdet i fremtiden – fx ved at åbne døre for, at Danmark bliver internationalt dronetestmarked, sagde Michael Larsen, kommerciel chef i UAS Denmark.

Som afslutning på besøget bad UAS Denmark ambassadørerne om, at have ører og øjne åbne for nye markedsmuligheder for dansk droneteknologi, samt tiltrækning af forskningsmæssige kompetencer til de danske universiteter.