Droner fremmer teknologiforståelse i folkeskolen
Undervisningsministeren og Integra besøgte fynsk folkeskole
Den. 15. januar besøgte undervisningsministeren en fynsk folkeskole for at få indblik i skolens måde at bringe droneteknologi ind i undervisningen bl.a. i tæt samarbejde med lokale virksomheder – heriblandt Integra Aviation Academy.
Undervisningsminister Merete Riisager kunne under besøget se, hvordan skolen har indfriet regeringens ønske om at sætte teknologiforståelse på skoleskemaet. Mens 3. og 5. klasserne viste, hvordan de lærer at kode robotter, havde 8. klasserne indtaget skolens gymnastiksal for at vise ministeren, hvordan de lærer ved hjælp droner.
Dronerne er blevet en fast del af matematikundervisningen for skolens 8. klasser og de små flyvende maskiner benyttes særligt som værktøj til at forstå den komplekse geometriundervisning. Og det har ifølge skoleleder Mogens Falk Jørgensen givet gode resultater. ”Dronerne har hjulpet eleverne til at gøre matematikken letforståelig” siger han og fortsætter: ”Det bliver pludselig håndgribeligt for eleverne, når de kan se, at det, de har skrevet ind i dronernes computere bliver til flotte manøvrer. Og hvis der er en regnefejl, falder dronerne ned”.
Tæt samarbejde med virksomheder
Vejen til succes har for Kroggårdsskolen været et nært samarbejde med teknologivirksomheder, som har uddannet skolens lærere til at bruge teknologien i undervisningen. For dronernes vedkommende har det betydet en tæt dialog med UAS Denmark-medlemmet Integra Aerial Services, der har leveret et par udendørs, droner samt stillet deres faciliteter i hangaren i Odense lufthavn til rådighed for et samarbejde om udvikling og afprøvning af droner i undervisningen.
Samtidig har virksomheden også haft et mindre hold lærere gennem et dronebeviskursus, så de både kender lovgivningen samt dronernes tekniske opbygning og formåen. Dronernes fremtid synes dermed sikret på den fynske folkeskole, men man er i Integra også klar til at samarbejde med andre folkeskoler, som ønsker at sætte dronerne på skoleskemaet. Direktør i Integra Aerial Services, Michael Thorsen udtaler ”Vi er åbne for ethvert samarbejde, der gør næste generation til mestre i at programmere og arbejde med droner, og vi hjælper gerne andre skoler i gang med lignende projekter”.
For Mogens Falk Jørgensen har det været en positiv oplevelse at arbejde sammen med Integra Aerial Services, og han ser da også et stort potentiale i udvide dronebrugen til andre fagområder: ”Jeg er lige nu i dialog med Integra om at undersøge, hvordan dronerne f.eks. kan bruges i biologiundervisningen. Og så vil vi på sigt kigge på, hvordan de kan bruges som en måde at anspore innovation og entreprenørskab hos eleverne” udtaler Mogens Falk Jørgensen.
Teknologiforståelse på skemaet og dagsordenen
Dette falder da også i tråd med de ønsker ministeren og regeringen har til fremtidens folkeskole. Her arbejdes der fra regeringens side på at gøre teknologiforståelse til en obligatorisk del af undervisningen på alle landets godt 1300 folkeskoler. Undervisningsministeren meddelte den 25. januar, at hun ønsker at starte drøftelser om, hvordan dette gøres på den mest hensigtsmæssige måde.
Det tætpakkede teknologibesøg tjener derfor til inspiration for ministeren, og selvom det endnu ikke er afgjort, hvordan fremtidens teknologiundervisning kommer til at se ud, er én ting sikkert: På Kroggårdsskolen har de både erfaringer og forslag til, hvordan det kan gøres.
Nyhedsoversigt
- 12. Feb - Offshore hackathon med Bladt Industries
- 12. Feb - Nye ansigter i UAS Denmark
- 11. Feb - 125 deltog ved Forsvarets og UAS Denmarks Inspirationsseminar
- 11. Feb - Månedens medlem - DIS A/S
- 24. Jan - 3-årigt drone-Innovationsfonds-projekt skal transportere blodprøver, udstyr og læger BVLOS
- 16. Jan - Dronestartup henter funding til udvikling af ny satellitteknologi
- 19. Dec - Åbningstider i julen
- 13. Dec - DFM bød på sensorfokus i offshore-drone-netværk
- 13. Dec - Fremtidens droneklynge
- 13. Dec - Månedens medlem - Makker
- 10. Dec - Vinder fundet I Trygfonden Kystlivrednings ”Drone challenge”
- 27. Nov - Få viden om fremtidens sensorteknologier hos DFM 6. december
- 16. Nov - Aftale om forskningsreserven sender flere midler til droneindustrien
- 14. Nov - Deltag i Drone Show Korea i 2019
- 8. Nov - Udstil på dansk pavilion ved TUS EXPO i Rotterdam i januar 19’
- 7. Nov - Fremtidens droner skal sværme og samarbejde autonomt
- 7. Nov - Ny Forretningschef per 1. januar 2019 i UAS Denmark
- 23. Okt - Hvor og hvordan kan autonome dronesværme bruges?
- 9. Okt - Miljø og droner på Arktis
- 8. Okt - Droner var på menuen i uge 37