Fransk droneindustri besøgte Norden

Den franske ambassadør François-ZimerayFoto: UAS Denmark - Den franske ambassadør François Zimeray bød velkommen.

9 franske dronevirksomheder fik dansk markedsindsigt

UAS Denmark introducerede på et arrangement den 25. oktober, sammen med Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, en delegation af franske virksomheder til Danmark som marked og forretningspartner. Delegationen kom direkte fra Norge fra et tilsvarende besøg, hele turen var arrangeret af Business France fra den franske ambassade i Danmark. I mødet, som foregik hos franskejede Schneider i Taastrup, deltog også en række, primært større danske slutbrugervirksomheder, samt enkelte andre fra branchen.

Stort spænd i blandt de franske dronevirksomheder

De ni franske virksomheder spændte bredt, men var alle i kategorien ”born global” og sigtede med deres løsninger mod et internationalt marked. Nogle var veletablerede, børsnoterede virksomheder med forhandlere i store dele af verden, andre startups i prototypefasen. Enkelte havde allerede eller var undervejs med at finde forretningspartnere i Danmark. 

Franske virksomheder besøgte nordenFoto: UAS Denmark - de danske og franske deltagere ved arrangementet.


Kort om de franske virksomheder:

Air Marine

Har på større skala beskæftiget sig med overvågning af luftrum, fotografi og billedehandling fra fly i mere end 25 år. På baggrund af Air Marines overbevisning af synergieffekter, har virksomheden senest udvidet med en "drone-flåde".

Læs mere på air-marine.fr

Altametris

Erfarent operatørfirma ejet af det franske jernbanevæsen – søgte operatører i Danmark som samarbejdspartnere og kunder (infrastrukturforvaltere).

Læs mere på altametris.com/en

Delair Tech

Har bevæget sig fra at være platformsproducent til i højere grad at være dataleverandør, repræsenteret i over 80 lande. Fokuserer på fixed wing-applikationer. Samarbejder med Intel om udvikling af Intel Insight.

Læs mere på delair.aero

Delta Drone

Også en full-service leverandør med over 100 ansatte.

Læs mere på deltadrone.com/en

Drone Hive

Startup der planlægger at lancere en ubemandet dronebase i 1. kvartal 2018.

Læs mere på dronehive.fr

Drone Volt

Producent, udvikler og forhandler med skandinavisk hovedkontor i DK (medlem af UAS DK). Har bl.a. også løsninger, hvor droner kan male eller højtryksspule.

Læs mere på dronevolt.dk/store/da

Eznov

Producerer ny mapping-hybriddrone.

Læs mere på ezmanta.eznov.com/en

Hawk

Producerer en softwareplatform efter ”Uber-tankegangen”, hvor virksomheder kan bestille en droneoperatør til at udføre fx inspektion af vindmøller.

Læs mere på hawk4u.com

Sterblue

Startup som udvikler automatiseret inspektion af vindmøller, ledningsnet, hegn m.v.

Læs mere på sterblue.com