Månedens medlem - Copenhagen Robots

Copenhagen Robots er månedens medlem af UAS DenmarkCopenhagen Robots er månedens medlem af UAS DenmarkCopenhagen Robots er månedens medlem af UAS DenmarkLæs flere månedens medlem artikler

Copenhagen Robots er månedens medlem af UAS Denmark. Vi har taget en snak med Business Developer Julie Bloch Jensen bl.a. for at høre, om en ny cargodrone virksomheden udvikler på.

 

Hvem er Copenhagen Robots?

Copenhagen Robots er en startup fra 2016, der fokuserer på at udvikle droner, robotter og kunstig intelligens. Vi udspringer fra et familiefirma, der ejer en række virksomheder i forskellige brancher, hvor blandet andet vores investeringsselskab, Corporate Capital, investerer i droneteknologi i både Danmark og udlandet. Vi er visionære, og vi nyder at udfordre, hvad der er teknologisk muligt.

 

Hvad er jeres produkt?
Vi har tre produktkategorier: Workshop, konsulentassistance og projekter. Vores workshop fokuserer på vidensformidling, inspiration og co-creation af teknologiske løsninger. Vores projekter foregår både internt og eksternt med formålet at bringe innovative løsninger ud i virkeligheden. Dertil passer vores konsulenter godt ind, da de har baggrund som elektronik- og mekanikingeniører, samt embedded softwareudvikling.

Copenhagen Robots arrangerer bl.a. workshopsFoto: Copenhagen Robots - Copenhagen Robots arrangerer bl.a. workshops.

 

Copenhagen robots arrangerer workshops, yder konsulenthjælp og udvikler på drone- og robotprojekter, men hvor ligger jeres primære aktivitetsfokus?
Vores tre aktiviteter understøtter hinanden og er en bevidst del af vores forretningsmodel. Når vi afholder workshops, kan de resultere i, at kunden vil indgå i et udviklingsprojekt, og der står vores konsulenter klar til at løfte opgaven. Vores primære omsætning kommer i dag fra workshops og konsulentassistance, hvorfor vi har fokus på disse aktiviteter, så vi kan finansiere vores interne udviklingsprojekter.

 

I er i gang med at udvikle en større drone, hvad kan vi forvente af denne og hvilken målgruppe vil få gavn af den?
Dronen er vores første prototype til et større projekt, hvor vi vil udvikle heavy lifting droner både til gods- og persontransport. Vi er i dialog med nogle store danske virksomheder, der er nysgerrige på, hvorvidt der er en god business case i at anvende droner i deres forretningsmodeller. Vores næste version er større og kan bære langt mere end vores nuværende drone, der i dag har en payload på ca. 20 kg. og en størrelse på 2m x 1,5m.

Copenhagen Robots udvikler på en større drone til logistik og transportFoto: Copenhagen Robots - Copenhagen Robots udvikler på en større drone til logistik og transport - til højre ses teamet bag.

 

Copenhagen Robots er en startup, som arbejder på flere udviklingsprojekter - kan du afsløre, på hvilken måde I arbejder med projekterne og hvad i “skruer på for tiden”?
Vores arbejdsmetode er karakteriseret ved, at vi er omstillingsparate, nysgerrige, har passion og lyst til at forme fremtidens teknologier. Vi er alle nørder, og vi elsker at undersøge problemstillinger, hvor vi kan udvikle og kombinere teknologier inden for både robot- og droneteknologi. Eksempelvis har vi monteret en drone med en robotarm som payload, så dronen transformeres fra et passivt, til et aktivt værktøj, der kan interagere med dens opgave. Inden for kunstig intelligens arbejder vi, primært, på at embedde intelligensen i dronerne, så dronen derved flyver ud fra en real tid machine learning model. I vores robotprotese anvender vi AI til at forudsige, hvilken finger brugeren ønsker at bevæge, da individuel fingerkontrol er sjælden i standard robotproteser. Vi kan afsløre, at vi i løbet af efteråret udvider med et nyt teknologisk ben, som vi glæder os til at få erfaringer med.

Copenhagen Robots arbejder på kunstig Intelligens til en robotproteseFoto: Copenhagen Robots - Copenhagen Robots arbejder på kunstig Intelligens til en robotprotese

 

Copenhagen Robots har været medlem af UAS Denmark et par år – kan du sige lidt om, hvad I får ud af medlemskabet?
Vi er rigtig glade for vores medlemskab, da vi løbende får opdateret vores viden om dronebranchen. Vi plejer også vores netværk, når vi deltager i de mange events, som bliver afholdt af UAS Denmark. Senest deltog vi i Ørsted Shark Tanken, hvor vi pitchede vores store drone til transport og logistik i vindmølleparker. Denne mulighed fik vi takket være UAS Denmark, der arrangerede et godt og relevant event. Vi glæder os til fremtidige lignende events, der understøtter droneudviklingen i Danmark.

 

Afslutningsvis skal jeg høre dig, hvilket emne eller teknologi bliver afgørende for at vækste dronebranchen?

Det vigtigste for os er, at vi kommercialiserer droneteknologien, så den flyver fra ingeniørernes hænder og ud til kunderne. Teknologier som kunstig intelligens, UTM-systemer, satellitnavigation og fusionen mellem robot- og droneteknologi er også afgørende for, at dronebranchen fortsat kan udvikle sig og ikke blot nøjes med at tilbyde passive kameradroner de næste 10 år.

 

"Vi siger tak for din tid, og glæder os til at følge Copenhagen Robots fremtiden."

  • Læs flere månedens medlem artikler HER