Månedens medlem - DIS A/S

DIS er månedens medlem af UAS Denmarkmnedensmedlem DIS artikel banner 02DIS er månedens medlem af UAS DenmarkLæs flere månedens medlems artikler

DIS A/S er månedens medlem af UAS Denmark. Vi har taget en snak med Global Business Development Manager (Defense, Aerospace & Security), Torben Pilemand, for bl.a. at høre, hvordan DIS A/S ser, at droner kan bidrage til området Defense, Aerospace & Security.

 

Hvem er DIS?

DIS (Dansk IngeniørService A/S) er en international vidensvirksomhed, der leverer konsulentydelser, rådgivning og totalløsninger til industrien. Vi har afdelinger i Danmark, Polen, Spanien, Storbritannien, Tyskland, Ukraine og USA og tæller i dag 20 afdelinger på verdensplan.

 

Billede DIS A/SFoto: DIS A/S - Et billede fra DIS' Discovery brainstorming facilitetet.

 

Hvilket produkter tilbyder I?

Hos DIS mærker vores kunder en udtalt teknologibegejstring, der vokser naturligt ud af en dyb faglig interesse. Vi tager gerne ansvar for en samlet turnkey-løsning eller en kompleks projektleverance, hvor vi bringer kompetencer fra vores mere end 500 højt kvalificerede ingeniører i spil i tværfaglige teams. Det har gjort DIS til en foretrukket samarbejdspartner for nogle af verdens førende teknologivirksomheder inden for brancher som energi, fødevarer, elektronik og luftfart.

 

I arbejder med mange forskellige brancher, men hvorfor er netop dronebranchen interessant for DIS?

Dronebranchen kombinerer i stor grad de tværfaglige og innovative udfordringer, som kendetegner en del af de projekter, vi i forvejen møder hos mange af vores kunder. Herunder 3D printede dele, anvendelse og integrering af ny sensorteknologi, energy & propulsion systemer, brug af komposit materialer o.lign.

 

I løser projekter indenfor Defense, Aerospace og Security, hvordan bruger I droner i denne sammenhæng?

Vi betragter primært dronen som en facilitator. Det betyder så også, at vi skal være i stand til at arbejde med systemer, som stort set er til ”engangsbrug” - til systemer, der er designet til at være robuste og pålidelige og anvendelige i hårdt miljø. Ved f.eks. at anvende ”rapid prototyping” kan vi ofte prøve at skabe noget håndgribeligt for vores kunder, som viser, at vi har forstået vores kunders nuværende og kommende udfordringer.

Billede DIS A/SFoto: DIS A/S - HW/SW lab i Stilling.

 

I arbejder med at implementere robot- og automationsløsninger på tværs af brancher – hvilke muligheder, ser du, for at droner kan bidrage på samme måde?

Der er ganske givet et stort potentiale. Og hvis vi bare ser på de områder, hvor der i dag bliver udført inspektioner og eftersyn i og på områder, der for personer er svært tilgængelige eller direkte farlige at tilgå, vil vi forventeligt se en større del af disse opgaver blive overtaget af droner.
I takt med at design af droner bliver mere og mere robuste og pålidelige, vil de optræde i hverdagsbilledet og dermed også i forbindelse med lagerstyring/overvågning, infrastrukturovervågning, i underholdningsbranchen, til persontransport etc.

DIS dronekonceptFoto: DIS A/S - Eksempel på Rapid Prototyping - de foldbare droner passer i en ”payload carrier” til en NATO standard 130 mm launcher”.

 

Hvorfor valgte I at blive medlem af UAS Denmarks klynge, og hvad håber I at få ud af medlemskabet?

Vi har valgt at være medlem af UAS Denmarks klynge for at kunne være en del af den vidensdeling, der foregår i medlemskredsen. Vi har god erfaring fra medlemskab af andre klynger/netværk, og ser det som en essentiel del af udviklingen af et industri-/forretningsområde, at man deltager i et industrinetværk, og herunder foretager vidensdeling i det omfang, det kan lade sig gøre.

 

Afslutningsvis skal jeg høre dig, hvilket emne eller teknologi bliver afgørende for at vækste dronebranchen fremadrettet?

Jeg vil tro, der vil være et par pejlemærker, som er værd holde øje med:

  • Big Data filtrering ude på dronen og den heraf afledte teknologi
  • Segmentering af droneindustrien (Det bliver for dyrt for alle at producere droner til alle formål)
  • Dronematrices – Sensorfusing
  • Drones - Humanitarian aid 

 

"Vi siger tak for din tid, og glæder os til at følge DIS A/S i fremtiden."

  • Læs flere månedens medlem artikler HER