Månedens medlem - Lorenz Technology

Lorenz Technology er månedens medlem af UAS DenmarkLorenz Technology er månedens medlem af UAS DenmarkLorenz Technology er månedens medlem af UAS DenmarkLæs flere månedens medlem artikler

Lorenz Technology er månedens medlem af UAS Denmark. Vi har taget en snak med CEO Kristian Skaarup bl.a. for at høre, om virksomhedens AI-software til autonome flyvninger.

 

Hvem er Lorenz Technology?

Lorenz Technology er sat i verden for at forbedre sikkerheden for vagten og de værdier vagten sikrer. Virksomheden er startet af idemanden Lars Lorenzt og investor Helge Munk, der sammen med Syddansk Innovation har stiftet og finansieret virksomheden. Vi er i dag et team på 9 mand, som arbejder på softwareudvikling, dataanalyse og implementering af droner.

 

Hvad er jeres produkt?

Vores produkt består af flere elementer, dels en Cloud software der håndterer dronen, geofencing, ruter, video-streamen og dataanalyse. Dertil kommer et AI-modul som gør det muligt, at flyve dronen autonomt direkte fra Cloud softwaren. Derudover leverer vi også en "All weather” platform, da dronen kan håndtere det danske vejr.

 

Hvem er jeres målgruppe?

Vores målgruppe er sikringsselskaber, industrien, politi og beredskab.

 

I har stort fokus på at implementere droner i security-industrien, men hvad skal sikkerhedskunder bruge droner til?

Dronen skal bruges til flere forskelligartede opgaver indenfor sikring, dels at hjælpe vagten som hans assistent, der kigger på taget, bag hækken og på svært fremkommelige områder for vagten. Foruden at hjælpe vagten sikrer dronen også dokumentation for den udførte service, samt muligheden for, på baggrund af data, at se om der er brud på sikkerheden.

Brug af dronen til sikringsopgaver giver:

  1. Hurtigt overblik
  2. Mulighed at se på tage, bag bygninger og i ufremkommelige områder
  3. Mulighed for at opdage mennesker og brud på sikringen før vagten når frem
  4. Fleksibilitet - dronen kan hurtigt flyttes til et hotspot eller sikkerhedsbrud

 

Lorenz Technology løser også inspektionsopgaver, er denne del af forretningen stigende og hvilke typer opgaver løser i oftest?

Lige nu arbejder vi på at finde løsninger til inspektionsopgaver på de danske havne. Opgaverne kan være alt fra inspektion af bøjer, termisk inspektion af bygninger og inspektion af havnearealer.

 

I udvikler i øjeblikket på en AI-software til autonom flyvning, hvor langt er i med løsningen og hvad skal den bruges til?

Vores AI-software er under udvikling, og vi kommer til at rulle den ud i tæt samarbejde med sikringsselskaberne. Det betyder, at vores AI i første version bliver en række ”droneadfærdsmønstre”, der hjælper vagten med at finde personer på området. AI-softwaren vil så i fremtiden blive udbygget i samarbejde med kunderne.

 

Den nuværende lovgivning indbefatter, at man skal kunne se sin drone, når den opereres. Er der en fare for at jeres autonome-løsning er for ”tidligt ude” og hvordan vil I imødegå denne udfordring?

Den fuldautonome løsning, hvor dronen bor og udfører sikringsopgaver fuld autonomt, er helt sikkert foran den nuværende lovgivning. Derfor fungerer vores løsning også semi-autonomt, hvilket betyder at vi kan implementere systemet nu med den nuværende lovgivning. Vores plan er dog at vi i Q2, skal i dialog med TBST omkring et muligt forsøg med autonom flyvning.

 

Hvordan tror Lorenz Technology, at dronebranchen udvikler sig inden for de næste 5 år?

Lige nu bliver der udviklet mere end der bliver implementeret og mit håb er, at den fordeling snart skifter over til at implementering af droner bliver hovedfokus. Hvornår det sker, og hvornår kunderne er klar til at implementere løsningerne, bliver spændende. Jeg føler, at vi er klar til at gribe markedet, så snart det åbner sig. Om 5 år tror jeg at situationen er helt anderledes, lovgivningen er på plads og vi kan endelig begynde at udnytte dronernes fulde potentiale, som i min optik er kæmpe stort.

 

Og afslutningsvis skal jeg også høre dig, hvor vi finder Lorenz Technology om 5 år?

Det er vores plan, at vi om 5 år leverer software, dataanalyse, droneløsninger og robotter til sikring og inspektion. Vi har en plan om internationalisering og arbejder hårdt for, at vi bliver den virksomhed, der kommer til at udnytte potentialet indenfor brug af droner og robotter til securityopgaver.

 

"Vi siger tak for din tid, og glæder os til at følge Lorenz Technology i fremtiden."

  • Læs flere månedens medlem artikler HER