UAS Denmark og UAS Test Center Denmark smelter sammen

UAS Denmark og UAS Test Center Denmark smelter sammen

Åbning af nyt internationalt testcenter i HCA Airport

Ved åbningen af det nye internationale testcenter i HCA Airport – samlede UAS Denmark i dag (den 5. maj 2017) testcenter- og klyngeaktiviteter under samme logo og brandnavn. UAS Denmark bliver fremover det samlende brandnavn; ”UAS Denmark – internationalt testcenter og klynge”.

Transport-, Bygnings- og Boligminister Ole Birk Olesen klippede sammen med Uddannelses- og Forskningsminister Søren Pind - snoren over til åbningen af det nye internationale testcenter i HCA Airport, der i den nationale dronestrategi er fremhævet som en central aktør for at udvikle droneindustrien i Danmark.

Unik adgang til stort luftrum

Droneudviklere og -producenter får helt nye muligheder for at prøve deres ideer og produkter af, efter at UAS Denmark i dag åbnede et nyt 867 kvadratkilometer stort luftrum med mulighed for at flyve BVLOS. Det nye luftrum vil gøre det muligt, at foretage BVLOS-droneflyvninger og strækker sig over by, land og udover det nordfynske hav.

Det dedikerede luftrum er delt op i tre felter, der giver mulighed for at teste flere droner af gangen. For mens én test kan foregå over den sydlige del af Kattegat, kan en anden test ske i luftrummet tættere på HCA Airport, samtidig med at rute- og charterflyvninger kan fortsætte som hidtil, hvis droneluftrummet ikke er aktivt og anvendes.

UAS Denmark bliver kombineret testcenter og klynge for den danske droneindustri

Simultant med åbningen af det nye luftrum lægges alle droneaktiviteter i HCA Airport ind under UAS Denmark-navnet. UAS Denmark vil dermed fremadrettet stå bag både testcenter og industrinetværkets aktiviteter.

Hidtil har UAS Denmark været drevet af HCA Airport og Odense Kommune, men fra i dag bliver Syddansk Universitet også en del af UAS Denmark, da de skal bidrage med den fremtidige godkendelsesenhed til droneflyvningerne i testcentret.

Se UAS Denmarks billeder fra 5 maj

Nyt logo og design til UAS Denmarks hjemmeside

Per den 5. maj får UAS Denmark også ny visuel identitet, hvorfor man ved et besøg på www.uasdenmark.dk kan se at hjemmesiden har fået nye farver, nye menuer og et nyt logo.

 

Vi glæder os til, at se jer i UAS Denmark-regi fremover - med målet om at udvikle den danske droneindustri.

Kontakt Michael Larsen fra UAS Denmark