Vinder fundet I Trygfonden Kystlivrednings ”Drone challenge”

Vinder af Trygfonden Kystlivrednings Drone Rescue Challenge Copenhagen RobotsFoto: Copenhagen Robots – UAS Denmark, teamet bag Copenhagen Robots og Trygfonden Kystlivredning ved præmieoverrækkelsen i Værløse.

Copenhagen Robots vinder Trygfonden Kystlivredning Drone Rescue Challenge

Tirsdag den 4. december overrakte TrygFonden Kystlivredning og UAS Denmark Copenhagen Robots førstepræmien I deres Fælles Open International Drone Rescue Challenge på 10.000 kroner.

Fremtidens ”first responder” ved drukneulykker

I Danmark er der ca. 100 fatale drukneulykker om året samt ca. 16.000 drukneulykker, hvor personen overlever. Trygfonden Kystlivredning har med udfordringen ønsket, at nedsætte antallet af årlige drukneulykker om året i Danmark – via en droneløsning som ”First Responder”.

UAS Denmark har formidlet udfordringen til droneklyngens medlemmer, samt studerende på de danske universiteter, hvorfra der også var indsendt bud.

Imponerende gennemarbejdet vinderbud

Et enigt dommerpanel bestående af TrygFonden Kystlivredning, Flyvevåbnet, Odense Robotics og UAS Denmark kårede Copenhagen Robots som vinder af rednings-drone-udfordringen. Chef for viden og dokumentation hos TrygFonden Kystlivredning Erik Bech er imponeret over vinderløsningen:

”Copenhagen Robots løsning er gennemarbejdet, kreativ, kan redde mere end én person i havsnød og samtidig kan teknologi og realisme møde hinanden inden for en overskuelig tidsramme.”

Rescue drone konceptet fra Copenhagen RobotsFoto: Copenhagen Robots - Rescue drone konceptet fra Copenhagen Robots.

Stolte vindere

Forretningsudvikler i Copenhagen Robots Julie Bloch Jensen er glad for førstepladsen i drone rescue-udfordringen: ”Vi er enormt stolte og beærede over at dommerpanelet, har valgt vores projekt som vinder af konkurrencen. Vi er glade for at have deltaget i en udfordring, der fokuserer på en så vigtig problemstilling – at redde mennesker i nød.”

Se mere om Copenhagen Robots Løsning HER

Om Copenhagen Robots

Copenhagen Robots er en startup fra 2016, der fokuserer på at udvikle droner, robotter og kunstig intelligens. Virksomheden var i september månedens medlem af UAS Denmark læs mere om dem HER

Har din organisation udfordringer vi skal løse med droneteknologi?

UAS Denmark faciliterer kontakten mellem den danske droneklynge og andre brancher, så søger din virksomhed, eller organisation, efter innovative løsninger vha. droneteknologi, så kan UAS Denmark være din indgang til en hel branche, der gerne vil løse jeres udfordringer.

Kontakt Forretningsudvikler i UAS Denmark Søren Land og hør hvad vi kan gøre for dig.

Kontakt Søren Land