Dronestartup henter funding til udvikling af ny satellitteknologi

QuadSAT henter millioner til at udvikle ny teknologi

QuadSAT henter 5 millioner til fremtidig udvikling af ny teknologi

Dronestartuppen QuadSAT henter millioner til at videreudvikle på ny satellitteknologi, der skal sikre en høj kvalitet af højhastighedsinternet til bl.a. skibe til søs.

Fundingen til fremtidig udvikling af teknologien hentes via 5 mio. kr. i seed-kapital fra Vækstfonden, den engelske venturefond Seraphim Capital og eksisterende investorer.

Mange satellitter giver støj på ”linjen”

QuadSAT arbejder på en ny teknologi, som kan nedsætte støjen fra den store mængde af satellitter i rummet, samt de navigationssystemer, der findes i fly, skibe og biler, således at sø- og luftfartsindustrienerne, der er afhængige af korrekt og hurtig satellitkommunikation, kan fungere optimalt.

QuadSATs teknologi gør det slet og ret muligt at bruge droner til at teste og kalibrere antenner til satellitkommunikation autonomt, for dermed at sikre et konstant flow af højhastighedsinternet.

Global efterspørgsel

Med dansk og international kapital i ryggen, samt de første efterspørgsler fra ind- og udland, kan ny kapital muliggøre en udvidelse af teamet, samt prøveprojekter hos kunder.

Direktøren for QuadSAT, Joakim Espeland er begejstret for opbakningen:

”Vores teknologi mindsker en stor byrde for vores kunder og vil sikre satellitkommunikation af høj kvalitet med et minimum af støj til en konkurrencedygtig pris. Vi er begejstrede over opbakningen fra vores investorer, der bringer både kapital og kompetencer til QuadSAT. Jeg er overbevist om, at det bliver værdifulde ressourcer i den afgørende testperiode og i vores arbejde med at forberede QuadSAT til markedslancering.”

En del af Odense Robotics Startup Hub

Quadsat er medlem af UAS Denmark, og optaget i acceleratorprogrammet Odense Robotics Startup Hub, der udvikler nye drone- eller robotiværksættere.