Oxford Research

15.000 dronejob kan være på vej til Danmark

Dronebranchen kan skabe vækst og job i Danmark. Sådan lyder analysen fra Oxford Research der peger på, at forudsætningerne er politisk handling og fokus på de unikke, danske kompetencer relaterede til droneindustrien. En klynge omkring droneindustrien er ved at blive opbygget i HCA Airport.

Udvikling, test og produktion af civile droner kan være et muligt nyt erhvervseventyr for Danmark. En offentliggjort rapport fra Oxford Research viser et potentiale på 12.000-15.000 nye, danske job frem mod 2050.

Rapporten viser ligeledes at såfremt Danmark ikke aktivt fokuserer sin indsats, vil man højst kunne skabe op mod 3000 nye job frem mod 2050.

Oxford-rapporten kommer samtidig med, at Transportministeriet har fremlagt den længe ventede rapport ”Fremtidens regulering af droner” - som har fokus på at skelne mellem hobbybrug og erhvervsmæssig brug af droner.

Det kræver således et særligt politisk fokus, at få skabt attraktive rammebetingelser for udvikling, test, produktion og anvendelse af ubemandede fly.