Månedens medlem: Integra

En snak med Integra omkring deres BVLOS-tilladelse

 

Hvordan har processen været med at få tilladelsen?

Vi har udarbejdet en separat BVLOS Operations Manual, herunder en udvidet risikoanalyse specifikt til Station Nord. I manualen har vi bl.a. belyst hvor og hvordan vi vil flyve samt hvordan vi kommunikerer med stationslederen i tilfælde af, at der skulle lande et fly.


Hvor stort er det for jer at have fået denne tilladelse?

Vi synes, at denne dispensation, selvom den på nuværende tidspunkt er midlertidig, er et meget stort skridt i den rigtige retning - både for Integra, men også for branchen som helhed. Så vidt vi er orienteret, er vi det første danske firma, der har opnået en BVLOS dispensation i dansk luftrum (altså udover Boeing, som jo ikke er dansk). Med dispensationen har vi bevist over for Trafikstyrelsen at operationen er foretaget på en forsvarligt og sikker måde uden at være til fare for folk og ejendom på jorden.


I europæisk perspektiv, hvordan kan man så se denne tilladelse?

Jo flere steder i Europa, der gives dispensation til at operere BVLOS på en sikker og forsvarlig måde, jo flere anvendelsesmuligheder er der være for droner.


Hvilke muligheder giver dette projekt?

Vi håber, at dispensationen på sigt bliver permanent og vil blive udvidet til et større område på Grønland. Derudover håber vi, at dispensationen er medvirkende til at give hele branchen et skub i den rigtige retning.

Tak for snakken - vi glæder os til at følge missionerne på Grønland.