Dronerne er over os

UAS Denmark og Teknologisk Institut inviterede til en dag med droner

Tirsdag d. 29. september 2015 var himlen omkring H. C Andersens Airport i Odense ikke kun dækket af de vanlige fly, der transporterer rejsende til sydens sol. Også droner var at finde på den skyfri himmel, for lufthavnen var vært for en konference om netop droner.

”Droner skal fremover kunne flyve længere og udføre opgaver, de fleste i dag vil betragte som det rene science fiction. Og dansk industri skal med i kapløbet”. Sådan lød hovedbudskabet, da Teknologisk Institut, ingeniørforeningen IDA, og industrinetværket UAS Denmark inviterede danske virksomheder og vidensinstitutioner til konferencen ”Dronerne kommer – længere flyvetid og flere anvendelsesmuligheder”.

Stort potentiale i Danmark

Droneindustrien er i hastig udvikling og vi ser allerede nu droner anvendt til inspektions-, monitorerings-, og kvalitetssikringsopgaver i virksomheder og kommuner. Analyser viser, at den udvikling kommer til at fortsætte og området spås at skabe op mod 150.000 nye jobs i Europa, hvor de 15.000 kan blive i Danmark. Sammen skal den danske industri, vidensinstitutter og GTS-institutter sikre, at danske virksomheder positionerer sig på området:

”Vi skal få øjnene op for droner, fordi det bliver stort, og fordi danske virksomheder kan mange ting, der relaterer sig til droner; blandt andet udvikle software og sensorer. Og så er vi et landbrugsland med gode muligheder for at slippe dronerne løs. Potentialet er stort i Danmark og det skal vi udnytte, ” understreger Michael Larsen, Projektchef, UAS Denmark.

Video fra dagen

Se Teknologisk Instituts video fra dagen nedenfor:

 

Nedenfor har vi samlet de emner, der blev diskturet på dagen:

 
Konferencen er en del af Resultatkontrakten, NEMAS - Nano baseret Energimaterialer og –systemer, som Teknologisk Institut har varetaget i perioden 2013 – 2015. Resultatkontrakten er finansieret af Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling.