Inspektionskonference gav indsigt

Robocluster og UAS Denmark satte fokus på inspektion

“Droner og robotter er attraktive alternativer til inspektion i svært tilgængelige miljøer”. Det var hovedkonklusionen, da Robocluster og UAS Denmark bød på en heldags konference med fokus på inspektion af infrastruktur - onshore og offshore med robotter og droner.

Konferencen fandt sted i HCA Airport i Odense og bød på en masse interessante oplæg samt gav mulighed for både, at se og røre ved droner og inspektionsrobotter.

Spændende oplæg berørte mange flader

Dagens oplægsholdere berørte mange forskellige kontaktflader og gav dermed konferencens deltagere et praj om hvilke muligheder, udfordringer samt tendenser, der findes på markedet. Inspektion var naturligvis samlingspunktet for konferencen og især, hvordan både droner og robotter, kan gøre ellers svært fremkommelige områder (boreplatforme, vindmøller og elnet) tilgængelige for inspektion - var et centralt emne i mange oplæg.

Flere af oplæggene lagde også vægt på, hvilket teknologisk landskab vi kan skue udover i dag samt hvad vi kan forvente, at se igennem vores kikkert i morgen. Dagen blev rundet af via to interessante fremtidsperspektiver - det ene vedrørende hvordan humanitære missioner kan drage nytte af droner og robotter det andet hvordan elforsyningsanlæg i fremtiden kan få gavn af droneinspektioner.

 

Nedenfor har vi samlet nogle af de emner, der blev diskturet på dagen:

 

Download inspektionskonferencens program her

Se også mere om dagen på Roboclusters hjemmeside her