Der blev udvekslet erfaringer ved landbrugsseminar

kuagroevent

 

Fokus på droner i landbruget

Mandag den 9. November havde UAS Denmark, AgroTech og Københavns Universitet samlet over 75 drone- og landbrugsaktører med det formål at sætte fokus på, hvorledes droner kan bidrage i landbruget.

Dagen bød på spændende oplæg fra både forskere og dronevirksomheder, der hver især havde forskellige vinkler på, hvilke udfordringer ny teknologi, som droner, står overfor i mødet med virkelighedens praktik og implementering.

Et af dagens centrale temaer, som næsten alle oplægsholdere havde en holdning til, var det aberdabei, brugen af dronebilleder giver forsker eller landmand - nemlig at data enten skal analyseres eller efterbehandles. For forskeren kan det betyde, at mange billeder skal ”sættes sammen” for at danne et kort, og for landmanden kan det betyde at indsamlet data (f.eks. billeder) skal analyseres, hvilket i begge tilfælde kan være tidskrævende. Hvorfor det naturlige spørgsmål melder sig: ”Er teknologien foran os?”

Med andre ord - kan vi analysere vores indsamlede data, så de kan implementeres og udnyttes i maskinen på marken for dermed at skabe merværdi?


Nedenfor kan du læse mere om indlæggene fra dagen