Månedens medlem Sky Level

 

Sky Level er månedens UAS Denmark medlem. Virksomheden, der er baseret i Odense, specialiserer sig i, at rådgive andre virksomheder om implementering af droneløsninger. UAS Denmark har taget en snak med Business Development Manager Jonas Cort Pedersen fra Sky Level. 

 
 
SkyLevel Logo1

 

Hvem er Sky Level?

Sky Level er fra Odense og består af tre stiftere. Vi har adresse sammen med UAS Denmark ved HCA Airport i Beldringe. Sammen har vi en solid baggrund både ingeniørmæssig og salgsmæssig. Vi er startet helt fra bunden uden økonomisk støtte.

Hvad er jeres produkt?

Hovedproduktet er rådgivning i droneprocessen. Vi rådgiver virksomheder, som ønsker at benytte en drone. Vi oplever et stort hul mellem slutbruger og droneleverandører. Virksomheder, som gerne vil benytte droneteknologien, har svært ved at finde ud af, hvad de skal vælge af droneløsninger. Det er der, vi kommer ind og rådgiver. Vi har stort netværk af leverandører fra hele verden. Det kan vi udnytte for at opnå den mest optimale løsning for vores kunder. Vi er selvfølgelig interesserede i kontakt med alle danske virksomheder, som kan tilbyde den ene eller anden service/ teknologi inden for droner. Derved kan vi alle bidrage til at sætte skub i droneindustrien i Danmark.

Vi tilbyder selvfølgelig også almindelig visuel inspektion, men det er kun en lille del af vores forretning. Vi oplever allerede rigtig mange virksomheder, som tilbyder denne service. Men vi bruger denne service til virksomheder, som kan være usikre på om de skal investere i en drone. Som det sidste produkt tilbyder vi teknisk service på droner op til 25 kg. Droner kræver serviceeftersyn som alt andet mekanisk udstyr. Vi har erfaret, at service på droner kan tage op til 2 mdr., fordi mange modeller kommer fra udlandet. Vores ingeniør har over 7 års erfaring med droner, og er derfor ekspert i fejlfinding og vedligeholdelse.

Hvem er jeres målgruppe/hvem håber I det bliver?

Vores målgruppe er meget bred. Alt fra kommuner, land & skovbrug, tv-produktion, og vindmølleindustrien, listen er lang og bliver længere for hver måned. Vi får henvendelser fra områder, vi ikke engang selv har tænkt på. Det er jo virkelig det gode ved denne nye verden. Flere og flere får øjnene op for anvendelsesmulighederne. Vi er ikke fastlåst af en bestemt producent, produkt eller branche. Derfor kan vores kunder være trygge ved vores uafhængighed.

Kan du fortælle lidt om, hvordan det er at begå sig som drone rådgivnings specialister?

Vi kan tydeligt mærke, hvordan interessen for droner bliver større - bare inden for et år er opmærksomheden omkring droner virkelig ekspanderet. Det er jo rigtig interessant, da vi oplever nye områder hver måned. Der er stor forskel på, hvor meget virksomhederne kender til droner. De fleste kender til droner, men vi støder også på folk, som overhovedet ikke ved, hvad en drone er for noget, men det er vi kun glade for, da de derved kan købe rådgivning fra os. Derfor er mange bare imponeret over, at en drone kan tage luftfotos.

Branchen er stadigvæk meget ny, og vi har erfaret, at mange virksomheder stadigvæk afventer brugbare resultater. Når man fortæller folk, hvad en droner kan bruges til, går de enten i teknisk blackout, eller bliver enormt begejstrede og ser en masse muligheder, hvilket så fører til yderligere dronerådgivning. 

Odense er netop blevet kåret til Danmarks bedste iværksætterkommune - hvordan er det, at være en del af det spirende iværksættermiljø?

Som alle andre iværksættere synes vi jo, at vores eget område er det mest spændende at arbejde med. Vi tænker ikke så meget over at være med i iværksættermiljøet. Det sværeste er at sige sit faste job op og springe ud som iværksætter. Der er meget bekymring fra venner og familie, om man nu kommer til at klare det. Men når man så spørger, hvordan de tror udviklingen inden for droner kommer til at se ud i fremtiden. Ja, så kan de godt forstå, at vi er startet som iværksættere.

Hvor ser I dronebranchen om 5 år, inden for jeres område?

Der er helt sikkert flere konkurrenter! Det er også derfor, at vi vil være med fra starten af denne fantastiske udvikling. Men konkurrencen er sund for alle, og det udvikler en masse. Til denne tid vil der være så meget aktivitet med droner, at der højst sandsynligt også er dronerådgivere med specialer i de forskelige brancher. Vi glæder os til, at der kommer flere spillere på banen. Men om 5 år håber vi på at være et anerkendt navn inden for dronebranchen.

Hvor finder vi Sky Level om 5 år?

Vi vil være så tæt på UAS Denmark som muligt. Vi synes, det er utrolig vigtig at være placeret, der hvor tingene sker. Det er svært at spå om, hvordan alt den nye teknologi omkring droner vil udvikle sig. Droneindustrien er meget afhængig og begrænset af regler fra Trafikstyrelsen. Dette har en stor indflydelse på, hvor hurtigt tingene kommer til udvikle sig. Men Trafikstyrelsen er på rette vej, og i mellemtiden er det vores pligt at komme ud til så mange som muligt og fortælle om denne spændende branche. Vi er overhovedet ikke i tvivl om, at teknologien vil se helt anderledes ud om 5 år. Fortsætter udviklingen, som den gør nu, er vi sikre på, at ikke bare Sky Level er kommet meget langt, men også alle som beskæftiger sig med droner.

Vores mål i Sky Level er både nationalt og internationalt. Danskerne er meget trygge inden for landets grænser, eller glemmer tit det store udland, og det er en kæmpe fejl, men Sky Level er i øjeblikket ved at etablere forbindelse til Mexico, eftersom der er en enorm stor industri for landbrug og plantage. Så vi har høje forventninger til dette område. Indbyggertallet i Mexico er over 123,8 millioner, så målestoksforholdene ser helt anderledes ud end i Danmark.

Nedenstående citat er én af drivkræfterne i Sky Level.

"Be brave. Take risks. Nothing can substitute experience." - Paulo Coelho

 

”Vi siger tak for din tid, og glæder os til at følge Sky Level i fremtiden.”