UAS Denmark flytter til Bornholm med ny dronelov i lommen

UAS Denmark flytter til Bornholm med ny dronelov i lommen og er både med som deltager og debattør, når Folkemødet løber af stablen mellem den 16. og 19. juni i Allinge. Sammen med Syddansk Universitet, Aalborg Universitet, Dansk Drone Kompagni og Dansk Drone Netværk vil UAS Denmark sætte fokus på Droner for Samfundet.

Industrinetværket UAS Denmark er til stede på Nordlandspladsens stand B12 på årets Folkemøde for at demonstrere, diskutere og debattere sin rolle som netværkscentrum for droneproducenter, -forskere, -udviklere og operatører. UAS Denmark har allieret sig med Syddansk Universitet, Aalborg Universitet, Dansk Drone Kompagni og Dansk Dronenetværk for at vise, hvor stor en rolle droner indtager allerede nu.

Overskriften er da netop også ”Droner for Samfundet” som en samlebetegnelse for det væld af udviklingsområder, der findes for den danske droneindustri. ”I disse måneder vil debatten om droner intensiveres i takt med tilblivelsen af den nye dansk dronelov, som sikrer ordnede forhold for branchen og potentialet for national vækst” udtaler Michael Larsen, projektmanager og øverst ansvarlige for UAS Denmark.

Dronelov for samfundet

Droner bliver i de kommende år stadig mere relevante for det danske samfund, efter vedtagelsen af den første danske dronelov d. 31. maj i år. ”Vi stiller os til rådighed for Transport- og Bygningsudvalget med råd og anbefalinger til finpudsning af loven” udtaler Michael Larsen og fortsætter. ”Vi indsamler i disse dage forslag og betænkninger fra vores medlemmer til reglerne for droneflyvning nær bymæssige bebyggelser”.

Michael Larsen lægger vægt på, at der i tillæg til loven også arbejdes på en national dronestrategi, så de flyvende hjælpere kommer både privatpersoners sikkerhed og branchens udviklingspotentiale til gode. Han udtaler desuden: ”Derfor tager vi gerne imod gode inputs, og åbner for debatten til årets Folkemøde”.

Gennem hele folkemødet vil det både være muligt for de besøgende at få dronedemonstrationer og at diskutere dronebranchens udvikling og potentiale. Og har man mere blod på tanden, åbnes der for en større debat d. 17. juni med repræsentanter fra UAS Denmark, IDA, Syddansk Universitet og Aalborg Universitet, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti.

Debat om droner på Cirkuspladsen

Den nationale dronestrategi bringes helt i front, når Michael Larsen deltager i debatten om, hvad Danmark kan bruge den blomstrende droneindustri til. Journalist Martin Breum styrer debatten, der vil berøre emner såsom danske droneudviklere og vækstpotentialerne for branchen, samt hvordan droner kan gøre mest muligt gavn for Danmark.

Med til at diskutere emnerne er Kjeld Jensen fra SDU, Henrik Schiøler fra Aalborg Universitet, Cornelius Olsen fra IDA, Mette Reissmann fra Socialdemokraterne, Jens Henrik Thulesen Dahl fra Dansk Folkeparti samt Michael Larsen fra UAS Denmark.

Det er første gang UAS Denmark deltager i Folkemødet på Bornholm. Med base i Hans Christian Andersen Airport, er UAS Denmark en central spiller i branchen om at gøre droner til det næste store industrieventyr. Det er med andre ord ikke sidste gang, at UAS Denmark deltager med Droner for Samfundet.

Besøg folkemødets hjemmeside HER