Samarbejde Danmark - Sydkorea

 Samarbejde Danmark - Sydkorea

Foto: UAS Denmark. Øverst fra venstre ses; Finn Tøttenborg (Scandinavian Avionics), Michael Larsen (UAS Denmark), Brad Beach (SDU), Christian Steinø (MyDefence Communication) Forreste række fra venstre: Sunwoo Vivian Lee (Innovationscenter Seoul), Søren E. Petersen (Scandinavian Avionics), Jon Knudsen (Explicit), Mathias Flindt (Teknologisk Institut).

Det danske innovationscenter i Seoul besøgte Danmark i uge 6-7 for at sondere samarbejdsmuligheder blandt andet på droneområdet.

Besøget var en indledning på et fokus på droner i 2017, og en del af planerne er at afvikle et seminar i Danmark om mulighederne i efteråret. Der kan også blive tale om yderligere besøg afhængig af interessen. For eksempel vil det også blive overvejet, at hente koreansk deltagelse til Nordic UAS Event 2017, ligesom man vil arbejde for at stable fælles forskningsprojekter på benene med danske universiteter og koreanske partnere.

Innovationscentret er en del af Udenrigsministeriet og har til forskel fra Eksportrådet og Invest in Denmark et særligt fokus på forretningsudvikling, netværksopbygning og forskning/udvikling. Små og mellemstore virksomheder er endvidere i sigtekornet.

Droner i Sydkorea

Sydkorea er et højteknologisk land og der satses enormt på bl.a. droneteknologi. Dette sker via en strategi for ”creative economy”. Der er ikke nogen egentlig fremstilling af droner i Sydkorea i større stil, men gode anvendelsesmuligheder inden for bl.a. offshore, landbrug, kortlægning og overvågning i bjerg- og skovområder. På privatmarkedet er indendørs arenaer til flyvning det nye sort. Markedet er helt generelt stort og mulighederne er mange for danske virksomheder.

Besøget fra Sydkorea er en udløber af Danmarks Dronestrategi, hvor innovationscentrene tilbyder deres services til den danske dronebranche. Generelt er centrenes service brugerbetalte, men med mulighed for rabatter for mindre virksomheder.

UAS Denmark vil holde medlemmerne opdaterede om mulighederne og fremtidige tiltag fra innovationscentrene og andre tiltag for, at styrke branchens internationale kontakter generelt.

Den 16. februar har UAS Denmark-medlemmer mulighed for at møde research and innovations officer Sunwoo Vivian Lee i København.