Musikere til Tinderbox med droner

Denne artikel blev bragt d. 1. april 2017, og udtalelser eller fakta bør kontrolleres grundigt, før man tager historien for gode varer. Sikkert og vidst er det dog, at UAS Denmark-medlemmerne Dronops kommer til at flyve droner ved årets Tinderbox-festival. Dog udelukkende med medieproduktion for øje. Vi arbejder stadig hårdt på, at nedenstående historie en dag bliver virkelighed. 

EHang 184 Flight Test 2

Droner skal bringe musikere til Tinderbox, når de i dagene op til d. 22. juni ankommer til Hans Christian Andersen Airport. Ny droneteknologi og kreative løsninger gør det muligt.

Når internationale kunstnere i dagene op til Tinderbox sætter fødderne på dansk jord i Hans Christian Andersen Airport, bliver det med en noget anderledes form for transport videre til festivalpladsen. For i år har Tinderbox indgået aftale med UAS Denmark og UAS Test Center Denmark om at levere droner med løftekraft nok til at give kunstnerne en luftbåren entre på scenen.

”Vi undersøger netop nu de droner, der er ved at blive udviklet i Kina, som kan fragte passagerer”” udtaler Michael Larsen, projektchef i UAS Test Center Denmark. Dronerne er dog endnu på prototypestadiet, og det er endnu ikke sikkert, at de kan leveres. ”Derfor arbejder vi også med alternative løsninger, der involverer en kombination af konventionelle droner og en bæreseleløsning” siger Michael Larsen.

Beslutningen om at lade dronerne klare transportarbejdet blev truffet d. 1. april 2016 som en erkendelse af, at udenlandske kunstnere kan have svært ved at finde vej ind til Odense. Ved første Tinderbox festival fór nogle af kunstnerne vild og måtte hentes på havnen i Bogense.

Se en demonstration af prototypen her

Det har skabt glæde i Kina, at skulle levere droner, som udover at løse en opgave også kan gennemgå en så virkelighedstro test som muligt. ”Indtil videre har vi kun fløjet med vores egne folk” udtaler Yúrén Jié fra Kinas nationale dronesammenslutning og glæder sig over, at kunstnerne tør tage flyveturen.

UAS Test Center Denmark har allieret sig med UAS Denmark, som vil gøre brug af sit omfattende netværk af droneoperatører. De skal styre dronerne fra kontroltårnet i Lufthavnen, hvorfra man har en god udsigt ind over byen. ”Det har været særligt vigtigt at få kompetente droneoperatører til at styre dronerne” udtaler Michael Larsen og fortsætter: ”Særligt hvis vi ender med løsningen med bæreseler, er det vigtigt, at kunstnerne ikke rammer trætoppene og drivhusene på vej ind mod Tusindårsskoven. De skal jo gerne se nogenlunde præsentable ud, når de går på scenen”.

Tinderbox løber af stablen i dagene mellem d. 22. og 24 juni. Dronerne vil gå i luften, hvis alle tilladelser og dispensationer kan indhentes inden da.